Administratiekantoor ZZP

Administratiekantoor ZZP: Meer geld en tijd voor jou! (inzicht)

Onderzoek wijst uit dat een dilemma waar ZZP’ers mee zitten als ze starten is, is het slim om de boekhouding uit te besteden aan een Administratiekantoor ZZP of niet?

Ga ik betalen om iemand het te laten doen? Neem ik een abonnement op administratiesoftware en ga ik het zelf doen? Iedereen is verschillend en sommigen hebben meer behoefte aan controle dan andere.

Veel ZZP’ers weten nog niet veel van boekhouden en administratie voeren. Ze hebben nog vaak nog weinig ervaringen met zakelijke belastingaangiftes en regels. Boekhouden is niet je core-business, maar wel de basis voor succes jouw bedrijf.

Zelf ZZP Administratie doen

Weet je wat van boekhouden en administratie dan kan het verstandig zijn om zelf de ZZP-administratie te doen. Op deze manier zie je precies wat er gebeurt binnen je bedrijf. Vaak leer je meer bij over administratie terwijl je er mee werkt (learning by doing).

Dit kan ervoor zorgen dat je een betere ondernemer wordt. Je krijgt breed inzicht heeft in veel aspecten rondom de boekhouding, belastingen en administratie in het algemeen.

Uitbesteden aan een Administratiekantoor ZZP

Ik bereken altijd mijn uurtarief en bedenk me dan hoeveel tijd het me gaat kosten om het allemaal te leren en uit te voeren. Als ik elke maand uren bezig zou zijn met administratie zou ik deze uren ook kunnen werken en geld verdienen. Een Administratiekantoor ZZP is ervaren en voert dit werk uit in minder tijd tegen een betere kwaliteit. Dit levert mij dat winst op.

Zo kan ik doen waar ik goed in ben en meer geld verdienen tegelijkertijd!

Voorbeeld

ZZP stratenmaker Freek betaalt 105,- euro per maand voor een Administratiekantoor ZZP. Soms krijgt hij een vraag van het Administratiekantoor ZZP en hij kan altijd met als zijn vragen bij het kantoor terecht. Dit zorgt voor rust.

Omdat het Administratiekantoor ZZP de boekhouding en administratie doet, scheelt dit Freek 4 uur per maand die hij normaal kwijt zou zijn aan boekhouding en opzoeken van regels (Bedenk je dat in het begin je nog veel moet leren, dus de 4 uur kan ook een stuk meer zijn in het begin).

Die 4 uur extra brengt Freek nu door met zijn gezin. Dit geeft hem een goed gevoel en de andere uren werkt hij met een grote glimlach op zijn gezicht. Natuurlijk zou Freek ook gewoon kunnen werken en 180,- euro kunnen verdienen, met straten maken.

Voor Freek is 1 ding duidelijk: hij is niet voor niets als Zelfstandige begonnen. Hij wil zich graag bezig houden met zijn core-business, en andere specialisten laten doen waar hij zelf minder goed in is.

Inkomen 180,- euro, prijs boekhouder, 105,- euro: extra Winst door het uitbesteden is 75,- euro per maand en iedereen doet waar hij of zij het beste in is.

Zelf doen of uitbesteden aan Administratiekantoor ZZP?

Het is voor iedereen anders en het fijne van werken als ZZP’er is dat jij de baas bent en het mag bepalen. Voor velen werkt goed om na te gaan of administratie iets is waar ze zin in hebben om te leren en of er andere zaken zijn waar ze liever/beter mee bezig zouden willen zijn. Ik hoop dat dit jou helpt om snel tot de juiste beslissing voor jou te komen.

Mocht je hulp nodig hebben, kan je altijd bellen met FreshZZP of een afspraak maken om het te bespreken. Je kunt natuurlijk je boekhouding uitbesteden aan ons Administratiekantoor ZZP: FreshZZP. Hier vind je meer informatie over de ZZP pakketten van FreshZZP.

Danichy Nobbe
Danichy

Vergelijkbare berichten