ZZP Zorg

ZZP Zorg, de voor- en nadelen van ondernemen in de zorg

Meer verdienen, meer keuzevrijheid en meer tijd voor de cliënt; ZZP zorg loont maar er zijn ook nadelen. Indien je overweegt om als ZZP zorg ondernemer aan de slag te gaan, is het handig om alle feiten op een rij te hebben. Wat zijn de voordelen en nadelen om als zzp’er in de zorg aan de slag te gaan?  

Er zijn namelijk heel veel voordelen voor zzp zorg op te noemen, zoals de mogelijkheid om je eigen tijd in te delen en de vrijheid om naar eigen inzicht te werken. Maar er is zeker ook een keerzijde aan zzp zorg. Bijvoorbeeld de boekhouding die erbij komt kijken en dat je zelf verantwoordelijk bent voor voldoende zzp zorg opdrachten. Wat zijn als zzp zorg verlener de voor- en nadelen van ondernemen in de zorg?

Wat betekent zzp in de zorg?

Je wilt aan de slag als zzp in de zorg, maar wat betekent dat eigenlijk? We lichten werken als zzp’er in de zorg kort toe, zodat we daarna de voor- en nadelen ervan kunnen bespreken. Een zzp’er in de zorg is een ondernemer die geen personeel in dienst heeft. Als zelfstandige zzp in de zorg zoek je zelf werk, eventueel met behulp van een bemiddelingsbureau zzp zorg. Jouw opdrachtgever kan een zorginstelling zijn of een privé persoon die betaalt met een persoonsgebonden budget of met eigen geld.

Daarnaast ben je als zorgprofessional verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw zorgverlening en voldoe je aan de fiscale eisen van IB ondernemerschap. Ook voldoe je aan de kwaliteitseisen die de sector eist en welke staan beschreven in de kwaliteitswet Wkkgz.

Uitzendkrachten in dienst van een uitzend- of detacheringsbureau zijn dus geen zzp zorg ondernemer. Als zzp in de zorg kan je mee draaien met diensten bij een zorginstelling, maar dan als zzp’er. Het komt dus voor dat je in teamverband werkt, waarbij je collega’s in loondienst zijn van de zorginstelling als ook met uitzend- of detacheringskrachten. En natuurlijk niet te vergeten andere zzp’ers in de zorg. ZZP zorg zien we vaak in de thuiszorg terug als ook in de psychiatrie sector.

Steeds meer zorgmedewerkers die voorheen in loondienst werkte, stappen over naar de constructie van zzp zorg. De inzet van zzp’ers in de zorg blijft oplopen en de groep zelf blijft ook groeien. Voor opdrachtgevers vormen zzp’ers in de zorg een aantrekkelijke flexibele schil, in aanvulling op hun eigen vaste personeel en uitzendkrachten.

Werken als zzp er in de zorg, de voor- en nadelen

We hebben een overzicht voor je gemaakt wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn om te werken als zzp er in de zorg. We lichten deze ook allemaal stuk voor stuk toe.

Top 5 voordelen werken als zzp er in de zorg

  1. Eigen tijd indelen
  2. Doen wat je leuk vindt
  3. Fiscale voordelen en zelf arbeidsvoorwaarden bepalen
  4. Eigen uurtarief bepalen (hoger uurloon)
  5. Veel afwisseling in het werk

Top 5 nadelen van zzp’er in de zorg worden

  1. De onzekerheid van aantal zzp zorg opdrachten
  2. Volledig aansprakelijk en verantwoordelijk
  3. Eigen pensioen opbouwen zzp
  4. Geen vakantiedagen en ziekteverlof
  5. ZZP boekhouding bijhouden

Voordelen werken als zzp in de zorg

#1 Eigen tijd indelen

Bij het werken als zzp in de zorg heb je de mogelijkheid om je eigen tijd in te delen. Dit wordt door de vele zelfstandig ondernemers in Nederland gezien als één van de grootste voordelen. Als eigen baas beslis je zelf wanneer en op welke manier je jouw werkzaamheden verricht. Je hoeft bijvoorbeeld ook niet moeilijk te schuiven met afspraken voor de tandarts of het ophalen van de kinderen van school. Je bent eigen baas, dus je hoeft geen toestemming aan iemand anders te vragen voor dit verlof. Daarnaast ben je vrij om vakantie op te nemen wanneer jij dat wilt.

#2 ZZP worden betekent doen wat je leuk vindt

Bij zzp worden bepaal je zelf wat jouw taken zijn. Vind je het leuk om continu in de thuiszorg te werken, dan neem je alleen deze zorg opdrachten aan. Misschien wil je deels in de thuiszorg werken als verpleegkundige en het andere deel je bezighouden met jongeren die zorgbehoevend zijn. Alles kan, zoals men zegt’ the sky is the limit’, zolang je over de juiste kwalificaties beschikt.

#3 Fiscale voordelen en eigen arbeidsvoorwaarden

Dit voordeel zien sommige ook als een nadeel. Als zelfstandig ondernemer heb je meer risico’s dan wanneer je in loondienst werkt. Om deze risico’s te compenseren mogen zzp’ers gebruikmaken van verschillende aantrekkelijk fiscale aftrekposten voor zelfstandigen. Als je wilt gaat starten als zzp in de zorg kom je in aanmerking voor startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Wil je hier meer over weten dan kan je een adviseur van FreshZZP vragen naar de regels met betrekking tot zzp in de zorg belastingdienst.

#4 Zelf ZZP in de zorg uurtarief bepalen

Je kan als zelfstandig ondernemer je eigen ZZP in de zorg uurtarief bepalen. Over het algemeen kan je een hoger uurloon vragen dan wanneer je in loondienst werkt. Je hebt immers ook meer risico’s. Wat het juiste uurtarief zzp zorg voor jouw is, moet je nauwkeurig uitrekenen. Want vraag je teveel, dan schrikt dit opdrachtgevers af. Vraag je te weinig? Dan is dat niet alleen een onderwaardering van jouw kwaliteiten en kunde, maar loop je ook het risico om te weinig inkomsten te genereren.

Advies is om uit te rekenen wat je per maand nodig hebt aan inkomsten om rond te komen. Tel hier tevens de inkomstenbelasting, beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg, zorgverzekering, AOV verzekering-zzp en andere kosten bij op. Om de BTW hoef je als zzp zorg ondernemer je niet druk te maken, want deze hoef je niet te rekenen in de zorgsector. Verreken in jouw zzp uurtarief ook opleidingskosten. Als zelfstandig ondernemer ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor bijscholing.

Om jouw zzp in de zorg uurtarief goed te bepalen, zonder dat je voor onaangename verrassingen komt te staan, is het raadzaam om een adviseur hiervoor in te schakelen. Bij FreshZZP kunnen wij je exact vertellen met welke kosten je rekening moet houden bij het bepalen van jouw uurtarief.

#5 Veel afwisseling in het werk

Zelfs de meest interessante job kan na verloop van tijd saai worden. Over het algemeen gesproken heb je daar als zzp zorg ondernemer geen last van. Je neemt je eigen klussen aan, waardoor je zelf kan zorgen voor afwisseling in je werkzaamheden. Op deze manier blijft werken in de zorg leuk, afwisselend en uitdagend. Als een bestaande opdracht je niet meer voldoende energie geeft, kan je besluiten om op zoek te gaan naar een andere invulling van deze uren. Je hebt de toekomst volledig zelf in handen. En als je goed met deze verantwoordelijkheid omgaat, dan is zzp er in de zorg worden wellicht een zeer goede keuze voor jou.

Nadelen starten als zzp in de zorg

1 – Heb je voldoende zzp opdrachten?

Als zzp zorg ondernemer heb je meer risico dan iemand in vaste loondienst. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de werving van nieuwe zzp opdrachten en klanten. Je moet daarom altijd actief blijven in je netwerk. Indien je geen voldoende zzp opdrachten binnenhaalt dan heb je gelijk een daling in de inkomsten. Zorg daarom altijd dat je jouw netwerk onderhoudt, dat je online vindbaar bent en bezoek netwerk borrels. Indien het moeilijk is om nieuwe zzp opdrachten te vinden, kan je ook altijd nog contact opnemen met een bemiddelingsbureau zzp zorg. Kortom, zorg ervoor dat zorginstellingen en andere mogelijke opdrachtgevers jou weten te vinden.

2 – Volledig aansprakelijk

Zodra je aan het werk gaat als zzp zorg verlener ben je overal zelf voor aansprakelijk. Je kan je niet verschuilen achter een werkgever. Maak daarom vooraf goede afspraken over de opdracht die je aanneemt. Zodat je altijd jouw beloftes kan waarmaken, maar ook als er een geschil ontstaat dat je kan terugvallen op een goed zzp-contract tussen jou en de opdrachtgever. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het goed verlenen van zorg. Dit is zelfs vastgelegd in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Het is niet onverstandig om je te verdiepen wat deze wet inhoudt voor jou als zelfstandig zorgverlener.

Als zelfstandige zijn er ook diverse zzp-verzekeringen die je kan afsluiten, waarbij de ziektekostenverzekering verplicht is. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg is zeker niet onverstandig om af te sluiten. Wanneer je als zelfstandig in de thuiszorg werkt en je veroorzaakt per ongeluk schade aan een persoon of aan spullen veroorzaakt, dan heet dat beroepsaansprakelijkheid. Hiervoor kan je een aansprakelijkheidsverzekering voor afsluiten. Wil je meer weten over welke verzekeringen je nodig hebt als zzp er in de zorg? Neem dan contact op met FreshZZP.

3 – Eigen zzp pensioen opbouwen

Als zelfstandig ondernemer dien je zelf je eigen zzp pensioen op te bouwen. Er is geen werkgever die dit inhoudt van je bruto salaris. Echter is een zzp pensioen vaak waar het bij zelfstandige erbij inschiet. Je hebt al veel kosten, moet inkomstenbelasting betalen, waardoor veelal bezuinigd wordt op extra onkosten. Denk goed na over je oude dag en of je een pensioen zzp kan afsluiten.

4 – Geen vakantiedagen en ziekteverlof

Als zelfstandig ondernemer is het zeer raadzaam om een financiële buffer op te bouwen voor vakantiedagen op te nemen of als je ziek wordt. Als je een dag namelijk niet werkt, wordt je ook niet doorbetaald. Maak een plannetje wat je nodig hebt per maand en zorg dat je geld opzij zet voor de ‘magere’ maanden. Op deze manier haal je ook wat druk bij jezelf weg, omdat je weet dat je een x-aantal maanden vooruit kan zonder zorgwerk uit te voeren.

5 – Boekhouding zzp bijhouden

Het laatste nadeel is dat je jouw eigen boekhouding zzp moet bijhouden. Echter dit nadeel kunnen we zo bij je weghalen. Als zelfstandige ben je verplicht je belastingen te betalen waarvoor je een gedegen administratie moet voeren. Je kan dit zelf doen, maar je kan dit ook eenvoudig uitbesteden aan zzp boekhouder FreshZZP. Jouw boekhouding wordt helemaal voor jou geregeld, waardoor jij tijd over houdt voor jezelf of nog een paar uurtjes extra kan werken.

De gehele administratie van belastingopgave, inkomstenbelasting, jaaropgave inleveren tot maandelijkse facturatie kan tijdrovend zijn, zeker als je hier niet in thuis bent. Huur ons als jouw boekhouder zzp in. Wij zijn namelijk op de hoogte van de laatste regels en wetten en verdienen ons daardoor zelf terug. Denk hierbij aan aantrekkelijk fiscale aftrekposten. Een zzp zorg boekhouder ontzorgt jou!

Female healthcare colleagues standing outside hospital
ZZP in de zorg: de conclusie

Conclusie zzp’er in de zorg voor en nadelen

De genoemde zzp’er in de zorg voor en nadelen zijn de belangrijkste. Natuurlijk zijn er nog veel meer punten van beiden kanten op te noemen. Wanneer je als zzp zorg ondernemer wilt starten is het verstandig dat je alle voor en nadelen tegen elkaar afweegt. Dit is voor iedereen namelijk anders. Voor de één wegen financiële aspecten zwaarder, voor de ander geven intrinsieke motieven de doorslag.

Win ook advies in en luister bijvoorbeeld naar andere zzp zorg ondernemers, vrienden of familieleden. Probeer in ieder geval alle zaken voor jezelf op een rij te zetten en van daaruit de balans op te maken.

Denk niet alleen na over de tastbare zaken, zoals welk zzp uurloon je moet rekenen, een buffer opbouwen, pensioenopbouw en klanten zoeken. Maar juist ook over wat er persoonlijk op je afkomt en hoe je daar mee om denkt te gaan. Zoals eigen baas zijn, eigen verantwoordelijkheid en een andere werkdruk.

Mocht je nog vragen hebben over de voor- en nadelen van ondernemen in de zorg. Dan kan je altijd contact opnemen met een expert van FreshZZP. Wij zijn er om jou te helpen om zonder zorgen een zzp’er in de zorg te worden.

Vergelijkbare berichten