AOV

Wat is een AOV (Arbeidsongeschiktheidsverzekering)?

Update: een uitgebreid artikel over dit onderwerp en 5 tips voor het afsluiten vind je hier

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ZZP’ers is een verzekering die zorgt dat je als ondernemer een inkomen houdt. Het kan zijn dat je door omstandigheden niet meer in staat bent om te werken. In deze situatie ben je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Als je een AOV hebt afgesloten, keert een verzekeraar geld uit voor een afgesproken korte of lange duur.

Het voordeel hiervan is dat je niet in een zwart gat valt als je ongepland niet meer kunt werken. Je houdt een (vaak minimaal) inkomen en het geeft je tijd om te herstellen tot je weer arbeidsgeschikt bent of zaken anders te regelen. Bij uitkering houdt een verzekeraar al loonbelasting in, dit moet echter wel verwerkt worden in je ZZP belastingaangifte.

Een verzekering dekt in principe een risico af, tegen een bepaalde prijs. De verzekeraar bepaalt het risico wat zij lopen als ze het risico op arbeidsongeschiktheid van je overnemen. Naar aanleiding hiervan bepalen ze de premie die jij moet betalen per maand. Een groot deel van de premie die jet betaalt voor een AOV is aftrekbaar. FreshZZP helpt je graag met het afsluiten van de juiste AOV en zorgen dat je premies van de belasting afgetrokken worden.

Vergelijkbare berichten