Boekhouder ZZP

Nieuwe regels, nieuwe kopzorgen: Waarom elke ZZP’er een boekhouder nodig heeft

Elke zes maanden is het weer een verrassing. De overheid stelt talloze nieuwe regels op voor ZZP’ers die je moet kennen, of je krijgt de inspectie op je dak. Als fulltime ondernemer is het onmogelijk om deze allemaal te kennen, laat staan ze altijd correct toe te passen zonder hulp van een boekhouder.

Daarom heb je een boekhouder ZZP nodig waarop je kunt vertrouwen. Dit bespaart je niet alleen problemen met de fiscus, maar ook tijd en geld. Fresh ZZP helpt jou om je onderneming zonder zorgen te laten groeien!

In dit artikel lees je waarom je best een boekhouder inschakelt met kennis van (ZZP) zaken en hoe belangrijk dit kan zijn voor een gewone ZZP’er.

Geschatte leestijd: 8 minutes

Wat doet een boekhouder voor een ZZP’er?

Fiscale wetswijzigingen opvolgen

Bij veel boekhouders en ZZP’ers staan 1 juli en 1 januari met een grote rode cirkel gemarkeerd in de agenda. Op deze twee dagen worden elk jaar opnieuw een groot aantal nieuwe wetten van kracht.

Wist je bijvoorbeeld dat de aangifte van de BTW helemaal veranderd is sinds 1 juli, of dat vanaf 1 januari 2022 de bijtelling van de elektrische auto omhoog gaat, het bedrag van je winst dat onder de vpb-tarief valt, verhoogt en de zelfstandigenaftrek vermindert?

Als je hiervan niet op de hoogte bent, dan is het misschien tijd om een boekhouder ZZP onder de arm te nemen. Wij volgen alle wetswijzigingen op de voet en kunnen je onderneming op maat adviseren over de impact ervan. Natuurlijk proberen wij voor onze klanten steeds  het maximale te halen uit de fiscale regelgeving.

Fiscale wetswijzigingen

Vragen beantwoorden en advies op maat

Veel mensen denken dat je elk kwartaal je boekhouder wat facturen stuurt en dat dit alles is waarvoor je bij je boekhouder terecht kunt. Dit is niet de aanpak van FreshZZP en andere boekhouders met een passie voor het vak. Bij ons kun je voortdurend terecht met praktische vragen en advies op maat.

Facturen verwerken

Een van belangrijkste taken van een boekhouder is het verwerken van inkomende en uitgaande facturen. Daarnaast geeft een boekhouder ook persoonlijk financieel advies. FreshZZP gaat nog een stap verder. Als klanten het wensen, stellen wij ook verkoopfacturen op. Op die manier kun je erop vertrouwen dat deze piekfijn in orde zijn en vermijd je nodeloze discussies met een inspecteur.

Administratie bijhouden en bewaren

Boekhouders houden je financiële administratie bij gedurende de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar. Zo hoef jij je daarover geen zorgen meer te maken. Je hoeft dus niet te vrezen dat je een bepaald document niet kunt voorleggen als er een inspectie over de vloer komt.

Daarnaast houden wij van al onze klanten de financiële transacties bij, zoals banktransacties en bonnen. Ook kunnen Zzp’ers hun documenten en administratie die gerelateerd zijn aan een effectenportefeuille en investeringen aan ons toevertrouwen.

BTW-aangifte opstellen en in orde brengen

Voor ZZP’er is het vaak heel stresserend  om de BTW-aangifte op tijd te betalen en correct te berekenen. Deze taak kan je perfect overlaten aan een professionele boekhouder ZZP.

Zo weet je exact hoeveel BTW je moet betalen, of hoeveel BTW je terugkrijgt. Verstuur je niet veel facturen? Ook dan kan je beroep doen op een boekhouder, die met plezier zal nagaan  of jouw berekening klopt.


  • Starten als ZZP in 5 stappen (slideshare)

    Starten als ZZP in 5 stappen (slideshare)

    ZZP-ers in spé vragen ons regelmatig hoe wordt je ZZP er en of FreshZZP hen daarmee kan helpen. Om het gedachteproces makkelijker te maken, deel ik hieronder de slides van een presentatie die wij regelmatig geven aan “soon-to-be” ZZP’ers. In deze presentatie vertellen wij je welke 5 stappen je het best kunt nemen om een…

    Lees verder…


Inkomstenbelasting opstellen

Nog ingewikkelder dan de BTW is de inkomstenbelasting. Op dit punt worden de meeste fouten gemaakt. Dit leidt soms niet alleen tot boetes, maar ook tot het feit dat ZZP’ers meer belastingen hebt betaald dan eigenlijk nodig was.

Wij houden ons dag in, dag uit, bezig met het maximale te halen uit jouw belastingvoordeel. FreshZZP is een boekhouder die jouw meer geld oplevert dan het je kost!

Deadlines

Er zijn tientallen deadlines die je als ondernemer moet opvolgen. Mis je er een, dan kan dat ernstige gevolgen hebben voor jou als ZZP’er. Er kunnen boetes volgen, rechtszaken, of in ernstige gevallen zelfs een verbod op ondernemen. Je boekhouder houdt dit allemaal voor je bij. Zo hoef je niet eens zelf een agenda bij te houden.

Wie is de beste boekhouder voor een ZZP’er?

Een boekhouder die van alles wat doet en geen specialisatie heeft, vermijd je liever. Je wil voor een complexe hartoperatie ook niet naar eender welke chirurg gaan, want je weet dat een hartchirurg dit beter doet.

Hetzelfde geldt voor je boekhouder. Voor elke sector, elke bedrijfstak, elk type onderneming zijn er andere wetgevingen en regels van kracht en gelden er andere uitzonderingen op de te betalen belastingen.

Het is eenvoudigweg niet mogelijk voor een boekhouder om deze allemaal te kennen. Een boekhouder die alles probeert te doen om zoveel mogelijk klanten te kunnen aantrekken zal fouten maken. De partij die uiteindelijk het meeste negatieve gevolgen ondervindt van deze fouten is de klant.

Daarom kies je bij voorkeur voor een boekhouder met een bijzondere specialisatie in de fiscale wetgeving en boekhouding van ZZP’ers. FreshZZP richt zich  enkel op de boekhouding van ZZP’ers. Daardoor zijn we altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwe wetswijzigingen.

Door onze uitgebreide specialisatie kunnen we altijd advies op maat verlenen waar je daadwerkelijk iets aan hebt. De kans is groot dat een andere ZZP’er waarvoor we de boekhouding doen ooit hetzelfde probleem meemaakte. Op die manier kun je je focussen op wat je het beste en het liefste doet zonder je zorgen te maken over je boekhouding.

Zoveel kost een boekhouder per maand

Elke boekhouder hanteert een ander tarief. Een exact antwoord kunnen we dus niet geven op deze vraag. Over  de prijzen voor onze boekhouddiensten voor een ZZP’er zijn we heel open. Wij moedigen zelfs aan om prijzen en service te vergelijken met andere boekhouders. Wij hebben het volste vertrouwen dat Freshzzp de boekhouddienst bij uitstek is voor ZZP’ers.

In deze tabel vind je onze verschillende maandelijkse pakketten:

Voor elke ZZP’er, ongeacht of je net begonnen bent of al jaren bezig bent, hebben wij een passend pakket die jou kan ontzorgen.

Wil je meer weten over onze pakketten, klik dan op de link of neem contact met ons op!

Wat zijn de voordelen van een boekhouder voor een ZPP’er?

Dit hoofdstuk gaat niet over de voordelen van beroep te doen op eender welke boekhouder. Dit stukje gaat over voordelen van in zee te gaan met een boekhouder die zicht richt op ZZP’ers. Een boekhouder met een specifieke expertise heeft in de boekhoudkundige regels die gelden voor ZZP’ers dus.

Altijd op de hoogte van de laatste wetgeving

Dit is het nummer 1 probleem waar ZZP’ers tegenaan lopen, de wet. Elk jaar komen er een hoop nieuwe wetten bij waar je als ZZP’er best rekening mee houdt als je duurzaam je bedrijf wil uitbouwen.

Alleen al in januari 2022 zijn er meer dan tien belangrijke wetswijzigingen voor ZZP’ers bijgekomen. 8 daarvan hebben een rechtstreekse impact  op je boekhouding.

Eens de zaken goed beginnen te lopen heb je geen tijd meer om alles eigenhandig op te volgen en bij te houden. Tenzij je liever klanten afwijst omdat je je boekhouding zelf wenst te doen, is het beter om een expert in te schakelen. Freshzzp blijft altijd op de hoogte van de laatste nieuwe wetten. Jij kan je ten volle focussen op je job, terwijl wij je boekhouding in overeenstemming brengen met de laatste wetgeving.

Diensten en advies op maat

Ga je naar een boekhouder die voor iedereen de boekhouding doet, dan krijg je advies dat voor iedereen toepasselijk is. Onpersoonlijk advies is niet effectief. Dit doen boekhouders niet uit luiheid, maar gewoon omdat ze het exacte antwoord niet weten.

Stel je een specifieke vraag of heb je heel snel hulp nodig bij een complexe ZZP-situatie, dan moet je bij een gewone boekhouder soms dagen tot weken wachten voor je een sluitend antwoord krijgt. Bij ons ontvang je meestal binnen een dag een advies op maat!

Groeien met jouw bedrijf

Als je op zoek bent naar een duurzame partner voor je boekhouding, dan kies je best meteen een expert, want vanaf je onderneming een beetje groeit, groeien je boekhoudkundige noden mee.

Stel je hebt een nieuwe klant net over de grens in België. Je wilt geen fout maken op de factuur door de BTW niet te verleggen. Je wilt geen mail krijgen van je klant dat je deze onterecht BTW hebt aangerekend. Boekhouders die niet vaak met ZZP’ers werken kunnen hier wel al eens fouten in maken.

FreshZZP helpt al jaren ZZP’ers in allerlei bedrijfssectoren die zowel nationaal als internationaal hun diensten aanbieden. Heb je een vraag over een wetswijziging die impact heeft op je boekhouding? Wij weten gegarandeerd raad. Zit je met een boekhoudkundig probleem? De kans is groot dat wij dit al tientallen keren hebben opgelost! Heb je nog vragen over dit artikel of over wat Freshzzp voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. Wij helpen je zo snel mogelijk verder!

Vergelijkbare berichten