Storage Archive Backup Administration Memory Concept

Hoe is FreshZZP onstaan? De geschiedenis van FreshZZP

FreshZZP is een administratiekantoor neemt zorg om financiële administratie uit handen van ZZPers. Het is niet alleen boekhouden dat FreshZZP aanbiedt.FreshZZP biedt ondersteuning op alle vlakken die ZZPers als ondernemer tegen komen. Zo kunnen ZZPers samen met hun bedrijf groeien en successen  behalen. Toch vragen klanten me vraag, hoe is FreshZZP ontstaan?

You win some, you learn some

Peter de Brabander, de oprichter van FreshZZPP, is sinds 2000 actief in ondernemende rollen in diverse start-ups voor investeerders.

Hij startte met het opzetten van bedrijven in toen nieuwe IT technologieën. Het succes was wisselend.

Peter de Brabander

You win some, you learn some” is een uitspraak die Peter vaak doet. Fouten maken hoort erbij.Gelukkig waren een aantal van deze bedrijven ook erg succesvol. De eerste ondernemerslessen waren een feit.

Wat voor hem duidelijk werd tijdens deze ervaring is dat hij verder wilde gaan. Hij deed alles wat ervoor nodig was om een bedrijf succesvol van de grond te laten komen, maar was geen eigenaar.

Na 5 jaar van start-up naar start-up te zijn gegaan was het duidelijk voor hem.
Hij wilde zijn eigen bedrijf starten.

Peter richtte in 2005 FreshConnections op, samen met zijn compagnon omdat hij zag dat zij elkaar aanvulden en samen sterker waren.

FreshConnections groeide uit tot een goed functionerend bedrijf en is nog steeds actief in de markt.
Na 10 jaar zelf ondernemen had Peter veel ervaring en kennis opgedaan. Van het ondernemen, het verzorgen van de administratie en met mensen werken zoals zakenpartners, personeel en zzpers to technische inhoud van het werk. Van alles leerde Peter. Met vallen en opstaan.

Een kennis koos ervoor ZZPer te worden

Een goede kennis van Peter (Willem) legde zijn situatie voor en vroeg hem om hulp.
Peter ik moet uit dienst bij mij baas, maar hij wil me wel inhuren als ZZPer. Daar weet ik helemaal niks van, kan je me hierbij helpen?”.

Natuurlijk hielp Peter. Hij gebruikte zijn eigen ervaring en begeleidde Willem naar het runnen van een succesvol ZZP bedrijf. Als hobby hield Peter de boekhouding bij voor Willem en verdeipte zich in het optimaliseren van belastingen, inkomsten. Peter keek naar alles wat er mogelijk was om Willem’s administratie zo goed mogelijk bij te houden en te zorgen dat er nergens fouten ontstonden, vooral richting de belastingdienst, want dat wil natuurlijk niemand.

Willem was volledig ontzorgd en kon focussen op het uitvoeren van zijn werk.

Wie goed doet...

Op het werk klaagden collega ZZPers steen en been over boekhouden, administratie en belastingen. Willem vertelde zijn collega’s hoe hij ontzorgd werd door Peter, die alles voor hem uitzocht en regelde. Zo kwamen de andere ZZPers al snel naar Peter met het verzoek om het voor hen ook te regelen, net als bij willem.

Peter zette een online administratie op waar de klant ook in mee kon kijken, maar zelf niks kon wijzigen. Dankzij eerdere samenwerkingen met ZZPers wist Peter goed waar ze tegen aan liepen en werkte ondertussen aan het tackelen van struikelpunten zodat de ondernemers waar hij de administratie voor verzorgde, daar geen last van ondervonden.

Willem: Ik moest ploseling een ingrijpende keuze maken. Naar een andere werkgever of als ZZPer verder werken. Ik had echt geen flauw idee wat dit in hield. Peter de Brabander ken ik al jaren. Hij is een succesvol ondernemer, die het klappen van de zweep kent. Daarom was hij voor mij de eerste persoon waar ik aan dacht om advies te vragen. Peter bood mij zijn hulp aan en ik heb de stap gezet om te gaan ZZPen.

Nu terugkijkend was dit een gouden greep. Werken als ZZPer is mij op het lijf geschreven. Vooral de vrijheid, inkomenstoename en zelf beslissingen nemen. De administratieve ondersteuning, boekhouding en advies van FreshZZP hebben voor mij het verschil gemaakt.

Ik bel FreshZZP nog steeds regelmatig met vragen. Recent wilde ik een nieuwe bus aanschaffen. Als eerste heb ik FreshZZP gebeld wat ik moest doen. Voor dit soort dingen is het heerlijk dat ik kan terugvallen op iemand die meedenkt maar daarnaast ook helpt om alles te regelen. FreshZZP helpt mij de juiste beslissingen op het juiste moment te nemen. Daar heb ik en mijn gezin veel voordeel van! Vorig jaar hebben we eindelijk een huis kunnen kopen. Elke ZZPer heeft een goede boekhouder nodig. Van de goede boekhouders, is FreshZZP de beste!

Willem B.

Organische groei

Dit is de geboorte van FreshZZP en inmiddels zijn we 7 jaar verder. Het is een bewuste keuze geweest om klein te blijven zodat we de klant voldoende aandacht krijgt en er een goede band opgebouwd wordt tussen aanbieder en afnemer. Hoe beter de band, hoe meer vertrouwen. Hoe meer vertrouwen hoe beter de gesprekken met de klant zijn. Dit uit zich in dat FreshZZP de situatie van de klant goed kent en het juiste advies kan bieden.

Toekomst van FreshZZP

In de afgelopen 7 jaar bleek dat er veel meer ZZPers hulp wilden hebben met hun administratie, boekhoudingen en belastingen. Ook is de vraag naar ondernemers advies groot. FreshZZP heeft uitgebreid. Inmiddels werken Kimberley Veerkamp en ikzelf (Danichy) mee. We verwachten in 2022 nog twee fte’s aan te nemen om de groei goed op te kunnen vangen. Veel van onze achtergrond processen hebben we geautomatiseerd, waardoor we nog meer tijd hebben voor onze klanten. Er is extra capaciteit en we zijn klaar voor de volgende stap: op naar 500 klanten in 2022!

De FreshZZP dienstverlening is uitgegroeid tot een all-in-one service en we staan inmiddels bekend als het meest persoonlijke administratiekantoor voor ZZPers in Nederland. We groeien gestaag door en blijven ervoor zorgen dat iedere zzper een vaste contactpersoon heeft, zodat de klant de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Vergelijkbare berichten