Passende financiering voor ZZP'ers

Zakelijk krediet krijgen is voor ZZP’ers niet altijd makkelijk. Daarnaast heb je een zakelijk krediet als ZZP’er niet altijd nodig. Daarom biedt FreshZZP ZZP’ers de mogelijkheid om een korte termijn lening aan te gaan op basis van je openstaande facturen. Anders dan bij traditionele factoring blijf je zelf verantwoordelijk voor jouw klant. Wel zo prettig.

Kom ik in aanmerking voor zakelijk ZZP krediet?

Het is heel eenvoudig. Je komt in aanmerking voor een het zakelijk ZZP krediet wanneer je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ten minste 2 maanden bestaat. Daarnaast moet je een abonnement afsluiten bij FreshZZP voor je boekhouding op een van de twee volgende boekhoudservices:

Wat is er nodig?

Dankzij onze partners, kunnen we snel een beoordeling doen van de hoogte van het krediet dat we voor jou beschikbaar kunnen maken. Wat we nodig hebben is een overeenkomst met jou, dat je het ok vind dat we een creditcheck op jouw bedrijf uitvoeren.

even-appen-met-freshzzp

Even Appen?

Wij regelen het voor je.


Waarom een korte termijn lening ZZP bij FreshZZP?

Sneller dan de bank

Aanvraag binnen 5 minuten, binnen 2 uur je geld overgemaakt bij akkoord.

Overzichtelijke kosten

Je betaalt alleen per factuur, that's it.

Alleen waneer nodig

Aanvraag binnen 5 minuten, binnen 2 uur je geld overgemaakt.

Geen kleine lettertjes

Gewoon een financiering, afgesproken rente, korte looptijd. Geen gedoe.

Boetevrij Aflossen

Eerder terugbetalen? Geen probleem! Geen extra kosten. Vlot geregeld.

Vaste accountmanager

Altijd dezelfde contactpersoon. Zo werken wij aan vertrouwen.

Vergelijking Factoring en Korte Termijn Lening voor ZZP'ers

Wat is ZZP factoring?

Factoring is een manier van geld lenen op basis van geld dat je nog moet krijgen van je klanten. Bij factoring draag je je klant formeel over aan een factormaatschappij. De factor-maatschappij betaalt jou snel en neemt het risico van je over dat de klant laat betaalt. Op deze manier heb jij snel cash beschikbaar om te ondernemen en je hoeft je klant niet te smeken om snel te betalen.

De factormaatschappij beoordeelt de kredietwaardigheid van jouw klant en besluit op basis hiervan of ze willen factoren. Je sluit een overeenkomst met de factormaatschappij dat je afstand doet van de facturen naar je klant en alle rechten overdraagt aan de factormaatschappij.

Het bedrag dat je snel ontvangt ligt meestal tussen 80% en 100% van je factuur. De factormaatschappij stuurt de factuur van het door jou geleverde werk rechtstreeks naar de klant. Je klant wordt geinformeerd dat de factormaatschappij de vordering(en) overneemt.

Zo weet jouw klant direct dat jouw cashflow momenteel minder ruim is dan je zou willen. In sommige gevallen geeft dit je klant een onderhandelpositie, die je als ZZP’er liever niet zou willen. Zou je niet gewoon willen focussen op de inhoud van je werk in plaats van op de financiële afwikkeling?

Wat is de korte termijn lening ZZP?

De korte termijn lening ZZP is een zakelijk krediet op basis van geld dat je nog moet krijgen van je klanten. Je draagt de klant niet over aan de factormaatschappij en behoudt zelf je klant contact over facturen. FreshZZP betaalt jou snel op basis van jouw factuur en neemt het risico, dat je het bedrag later terugbetaalt.

FreshZZP beoordeelt de kredietwaardigheid van zowel jou als die van je klant. Op basis hiervan informeren we je wat het maximale kredietbedrag is dat we aan je verlenen. Je sluit een overeenkomst met FreshZZP voor het lenen voor korte termijn van het factuur bedrag.

Het bedrag dat je binnen enkele uren ontvangt ligt tussen 90% en 98% van het factuurbedrag. Het verschil is de rente, gebaseerd op het risico van de lening. Zodra je klant jou betaald heeft betaal je 100% van het ontvangen factuurbedrag terug aan FreshZZP.

Op deze manier heb jij snel cash beschikbaar om te ondernemen en je hoeft je klant niet te smeken om snel te betalen. Bovenal, is je klant niet op de hoogte van deze factoring-constructie. Hierdoor kun jij je bij de klant focussen op de inhoud van het werk in plaats van op de financiële afwikkeling.

Even Appen?

Wij regelen alles voor je.

Op zoek naar Boekhoudservice?

Meld je hier aan.

Veelgestelde vragen over factoring en korte termijn lening ZZP (FAQ)

Waarom is het slim om een kort termijn lening te gebruiken als ZZP'er?

Jouw ondernemerschap wordt beperkt als je liquiditeit het laat afweten. Opdrachtgevers hebben vaak ruime betaaltermijnen, waardoor het geld dat jij al verdiend hebt, laat binnenkomt. Korte termijn lening ZZP en ZZP factoring zorgen dat jij gewoon door kunt gaan met ondernemen, ook als je klant later betaalt.

Het risico aan de lening is beperkt, het geld komt alleen later binnen.

Wat kost factoring per factuur?

In tegenstelling to wat mensen denken over factoring en De korte termijn lening ZZP is helemaal niet duur.

FreshZZP hanteert de volgende prijzen, gebaseerd op het leenbedrag/factuurbedrag:

  • 30 dagen korte termijn lening: 5% van leenbedrag
  • 45 dagen korte termijn lening: 7% van leenbedrag
  • 60 dagen korte termijn lening: 8% van leenbedrag

Bij niet tijdig terugbetalen van de  lening, komen er administratiekosten ad. 25,- euro ex BTW bij en een rentepercentage van 8% per kwartaal. Bij aflossen van de factuur sturen we je een factuur met administratiekosten en het restant rente, die per dag wordt berekend.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?

Over het algemeen worden uitbetalingen tijdens kantooruren binnen 1-2 uur gedaan. Is een betaling nodig buiten kantooruren is het vaak mogelijk om alsnog binnen enkele uren over te maken.

FreshZZP heeft geen controle over de snelheid waarmee banken een betaalopdracht verwerken. Ook al is bancaire verwerking via IBAN vaak direct, kunnen we een spoedoverboeking doen. In het geval dat je dit wilt, zijn de kosten voor jouw rekening en houden we deze kosten in op de betaling.

Hoe kan mij aanmelden voor FreshZZP factoring?

Korte termijn lening ZZP (FreshZZP factoring) is beschikbaar voor ZZP’ers die van ons een van de volgende boekhoudservice afnemen:

Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze dienst anders dan de overeengekomen rente. Wel moet je service toevoegen aan jouw abonnement. Als je dat nog niet hebt gedaan, log dan in, ga naar “mijn account“, plaats het korte termijn lening ZZP contract in je winkelmand en reken EUR 0,00 af. Dat is alles.

Biedt FreshZZP ook traditionele factoring?

Nee. Wij geloven dat de korte termijn lening een eerlijker product is dan factoring met debiteurenverpanding. Wij bieden daarom alleen de korte termijn lening ZZP als product aan voor ZZP’ers om facturen voor te financieren.

Hoe dien ik een factuur in die ik voorgefinancierd wil hebben?

In jouw “mijn account” sectie op de website geven wij de kredietlimiet weer. Als de factuur die je voorgefinancierd wilt hebben de kredietlimiet niet overschrijdt, klik je op “Voorfinancieren”. Je vult de gegevens in het formulier in en drukt op submit. Wij doen de rest en zorgen dat het geld snel op je rekening staat.

Ik heb meer achtergrond informatie nodig. Waar kan ik dat vinden?

Om je een zo breed mogelijke basis te geven over alles wat gerelateerd is aan het ZZP’er zijn, hebben we Veel gestelde vragen (FAQ) gedocumenteerd en een ZZP Begrippenlijst opgesteld. Wil je meer uitleg over een onderwerp, aarzel dan niet en neem gewoon contact met ons op, we leggen het je graag uit.

Hoe gaat voorfinancieren bij FreshZZP in zijn werk?

We hebben het proces uitgeschreven, zodat je direct inzichtelijk hebt welke stappen je kunt verwachten bij voorfinanciering en uitbetaling van je factuur.