ZZP factoring: Zin of Onzin?

ZZP factoring: Zin of Onzin?

By 21 januari 2015 Opinie No Comments

Als ZZP-diensterlener, biedt FreshZZP je onder andere de mogelijkheid om je factuur te factoren. FreshZZP staat voor gezond ondernemerschap en factoring is een kredietvorm. Hoe gezonder je onderneming als ZZP’er, hoe minder krediet je nodig zou moeten hebben. We nemen factoring door, en delen graag onze tips met jou om je ZZP-onderneming zo gezond mogelijk te houden!

Hoe werkt factoring bij FreshZZP?

Factoring is het financieren van je facturen. Wat betekent dit? Zodra jij je uren invoert in de online portal van FreshZZP en digitaal of op papier deze uren hebt laten accorderen door je klant, neem je contact op met FreshZZP dat je voor deze maand de factoring in wilt schakelen. Dit kan via de portal, maar natuurlijk ook persoonlijk, door even te bellen. Binnen 3 werkdagen maakt FreshZZP 100% van het factuurbedrag voor die maand over naar jouw bedrijfsrekening, minus inhouding van het hiervoor geldende tarief. Vanaf dat moment kun jij dus vrij beschikken over je liquiditeit en heeft FreshZZP het debiteurenrisico overgenomen. Jij hoeft voor dit bedrag niet meer de klant te bellen of en wanneer er betaald gaat worden. Daarnaast heb je in voorkomende gevallen je geld tot wel 87 dagen eerder dan wanneer je op de klant moet wachten!

Geld lenen kost geld!

Deze pakkende kop is bedoeld om je te laten realiseren dat facturen financieren een manier is van geld lenen. FreshZZP neemt het debiteurenrisico over en wacht dus tot wel 90 dagen of soms langer op het moment dat het bedrag, dat aan jou betaald is, door de klant aan FreshZZP wordt overgemaakt. Hiervoor brengt FreshZZP jou dus een fee in rekening, afhankelijk van de dienst die je bij FreshZZP afneemt.

Zin of Onzin?

Elke maand je factuur laten financieren is een teken dat er structureel iets mis gaat in je ZZP-onderneming. Je uitgaven zijn te hoog, je verdiensten zijn te laag of je debiteuren betalen te laat. Volg de tips en trucs van FreshZZP voor een gezonde onderneming, om te voorkomen dat je elke maand van de factoring faciliteit gebruik moet maken, dit scheelt geld!

Zin: natuurlijk kan het wel eens een maandje tegenzitten. Onvoorziene plotselinge kosten waardoor je plotseling snel over je geld moet kunnen beschikken. Een verbouwing van je huis of een keertje op die luxe vakantie.

Onzin: Elke maand voorfinancieren omdat je steeds meer geld gaat uitgeven. Laptops, telefoons, camera’s, luxe etentjes en steeds meer dure vakanties. Genieten is goed, maar kijk wel of je het ook echt kunt betalen. FreshZZP kan je – als je dat wilt – helpen en adviseren om je cash-flow weer onder controle te krijgen.

Leave a Reply

Meer informatie ontvangen? Nu aanvragen!