Peter de Brabander - FreshZZP

Peter de Brabander – FreshZZP

Over FreshZZP
Als ondernemer kom ik dagelijks problemen tegen en verzin ik oplossingen. De afgelopen 10 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met de flexmarkt en ZZP’ers. Als directeur en mede-eigenaar van FreshConnections heb ik gemerkt dat er een behoefte is aan  ontzorging van ZZP’ers, zodat de focus op de kern-taken kan blijven liggen.

Steeds vaker zie ik daarnaast dat (startende) ZZP’ers in liquiditeitsproblemen komen doordat hun klanten lange betaaltermijnen hanteren. Daarnaast zie ik dat men veel tijd kwijt is aan het voeren van een goede administratie en dat men tegen problemen aanloopt bij het lease van bijvoorbeeld een auto. Er zijn maar weinig dienstverleners die samen met de ZZP’er willen ondernemen door ook samen het ondernemingsrisico te nemen!

Het probleem is dat deze op de ZZP’er gerichte bedrijven geen goede (totaal)oplossing hebben voor de (startende) ZZP’er. En als men een deel van de gewenste dienstverlening levert deze vaak als duur wordt ervaren omdat de pricing onoverzichtelijk is en de dienstverlener niet het gevoel geeft te willen investeren in ZZP’ers.

Dagelijks krijg ik de frustraties te horen vanuit deze groep ondernemers. Ik merk helaas dat het goede potentiële ondernemers tegenhoudt om voor zichzelf te beginnen. Helaas stopt een groot aantal hierdoor ook met ondernemen en kiest voor dienstverband.

Om een oplossing voor dit probleem te bieden wil ik niet het zoveelste administratie kantoor opzetten, maar een “ontzorgingskantoor”, een totaal oplossing voor (startende) ZZP’ers.

Het kantoor levert diensten die van toepassing zijn op (startende) ZZP’ers en gevraagd worden door dezelfde groep. We starten met het totaal uit handen nemen van de administratie, we gaan facturen voorschieten (factoring) indien gewenst en regelen de leaseauto. Maar we bieden ook vergaderruimte en eventueel ook (personal) assistentie. En gaan helpen zoeken naar opdrachten en kunnen indien gewenst ondersteuning bieden bij de contractonderhandeling.

Ik ben ervan overtuigd dat ik met dit ontzorgingsconcept een bijdrage zal hebben aan succesvol (blijven) zijn van ZZPend Nederland. Ik ga van gemotiveerde specialisten echte ondernemende ZZP’ers maken. ZZP’ers die begrijpen dat je niet alles zelf moet doen.  En de dingen moet gaan doen waar je goed in bent. Wij zijn goed in het ontzorgen van de ZZP’er.
Peter de Brabander, mede-eigenaar van FreshConnections en initiatiefnemer van FreshZZP