Marktplaatsen, de toekomst of niet?

Marktplaatsen, de toekomst of niet?

De huidige trend!

Het is een trend die al een aantal jaren aan de gang is en het wordt alleen maar meer. Bedrijven beslissen de laatste tijd om het inhuren van tijdelijk personeel via een marktplaats te doen, om zo een ruimere keuze kandidaten te krijgen op gevraagde functies. Na analyse van diverse marktplaatsen even wat conclusies die ik zelf heb getrokken:

Marktplaats zou gemak moeten opleveren?

Het gemak voor de klant voert de boventoon. Klant zet de aanvraag uit en heeft verder geen omkijken naar de kandidaten, tot dat er een voorselectie gemaakt is door vaak de leverancier van de marktplaats. Vraag is alleen wie is die leverancier en is dat niet een software leverancier die eigenlijk niets weet van matchen? Soms wel, soms niet. Uit de praktijk blijkt dat wanneer de voorselectie geautomatiseerd wordt, er soms goede kandidaten afvallen omdat ze misschien 1 opgegeven criteria niet bezitten. Het is dus zak om goed te kijken wie achter de marktplaats zit en hoe geautomatiseerd het allemaal gebeurd.

Marktplaats zou tijd winst moeten opleveren?

Omdat de voorselectie al is gebeurd, scheelt het de klant inderdaad tijd in de selectie procedure. Je krijgt kandidaten die het best matchen, maar onthoud dat je zelf criteria meegeeft, dus als je een kandidaat hebt die niet 100% voldoet aan je matching criteria, dan valt hij / zij af in de voorrondes. Uiteindelijk blijkt de tijdswinst niet vaak gehaald te worden omdat de pre-selectie veel tijd in beslag neemt en uiteindelijk vaak de juiste kandidaat er niet bij zit, waardoor je opnieuw moet beginnen. Let wel, dit is zeker niet het geval bij alle marktplaatsen!

Marktplaats zou de juiste kandidaat moeten opleveren?

Kwaliteit is wat mij betreft nog altijd de eerste prioriteit bij het inhuren van een tijdelijke kracht. Je betaald goed geld voor kennis die je niet in huis hebt, dan mag je wel verwachten dat de kennis die je inhuurt ook voldoet aan de vraag die je hebt gesteld. Met een marktplaats is de controle niet meer bij de aanvrager, maar bij de marktplaats. Die filteren namelijk de eerste lichting (vaak geautomatiseerd) en bepalen dus wat je te zien krijgt. Vaak is er een bekende kandidaat die in het verleden goed werk heeft geleverd, maar helaas die komt niet door de eerste selectie, want hij voldoet niet aan alle criteria. Hou het goed in de gaten en misschien is het goed om de lijst van alle kandidaten via een steekproef op te vragen om zo te kunnen zien wat er niet wordt aangeboden.

veiling-hamer-614x400-1764x700

Marktplaats zou kostenbesparing moeten opleveren?

Door de leveranciers van marktplaatsen wordt het argument aangevoerd dat het kosten besparend is voor de klant om via een marktplaats te werken. Er worden veel aanbiedingen gedaan en dan is het makkelijker om via een marktplaats de beste man voor het beste tarief te vinden. Dus de goedkoopste met de kwaliteiten die gevraagd worden. In de praktijk blijkt dat niet helemaal waar te zijn en heeft de prijs de voorkeur boven de kwaliteit. Alles om de uurtarief te drukken, terwijl dat secundair moet zijn ten opzichte van de kwaliteit die je in huis haalt. Als prijs belangrijk is, dan is het veel beter om een vacature voor vast dienstverband uit te zetten.

Heb je op een Marktplaats echt kans tegen de grote boze detacheerder?

Ik ben een voorstander van marktplaatsen voor het aanmelden van ZZP-ers of kleine MKB voor opdrachten die normaal niet binnen hun scope zouden liggen, het opent nou eenmaal deuren die normaal gesproken gesloten blijven voor kleinere ondernemers (ZZP’ers) om rechtstreeks hun diensten aan te bieden bij de klant. Dit is een prettige ontwikkeling, maar hoeveel kans heeft een ZZP’er / kleine MKB-er ten opzichte van een aanbieder met zijn eigen personeel? Vaak zie je dat de grotere partijen in Nederland baat hebben bij zo’n marktplaats, want zij kunnen hun mensen voor lagere prijzen aanbieden en hiermee de concurrentie buiten sluiten. De prijzen worden laag ingeschoten om de bankzitters z.s.m. geplaatst te krijgen. Vaak is namelijk de prijs / kwaliteit verhouding wat scheef ingesteld bij een marktplaats. Zie hierboven voor duidelijk daarover. Het antwoord is dus tweeledig: Ja je hebt kans als het gaat om specialismes, maar wanneer het gaat om functies waar veel mensen van beschikbaar zijn, dan is het eigenlijk nutteloos om op te boksen tegen de grote jongens die hun bankzitters inzetten.

Krijg je echt de juiste kandidaat?

Wat momenteel de grootste klacht is van de inhurende managers: “Ik ken de juiste man, maar hij komt niet door de marktplaats heen”. Dat betekent buiten de regels om werken en dus risico’s nemen dat je van hoger hand een tik krijgt. Om dit te voorkomen gaan we akkoord met een mindere kandidaat, omdat de regels nu eenmaal zo zijn. Ik vind marktplaatsen een goede ontwikkeling, maar we moeten scherp blijven en de schoenmaker ook wel de schoenen laten maken. Marktplaats ontwikkeling bij de software leverancier en het matchen en beoordelen bij de klant / bemiddelaar. Er zijn momenteel een aantal grote bedrijven die de overgang naar een marktplaats terugdraaien omdat ze niet van tevoren de consequenties goed voor ogen hadden. Kan gebeuren, maar kost veel geld. Zorg dat je weet waar je aan begint, dan voorkom je veel ellende.

Peter de Brabander
FreshZZP

Meer informatie ontvangen? Nu aanvragen!